با خوردن این سبزی، 10سال جوان تر می شوید – تابناک
به گزارش تابناک به نقل از همشهری؛ مصرف منظم برخی غذاها مواد مغذی ضروری را برای بدن فراهم می کند. این غذاها به نوبه خود می توانند سلامت کلی شما را بهبود بخشند و به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با افزایش سن کمک کنند.
نمونه ای از این غذاها می تواند غذاهایی باشد که مطالعات اخیر نشان می دهد. به عنوان مثال، سبزیهای برگدار مانند کلم پیچ و اسفناج تأثیر مثبتی بر روند پیری دارند، بهویژه وقتی صحبت از سلامت شناختی شما میشود.
مطالعه 2018 منتشر شده در Neurology; این مطالعه ترکیبات خاصی را که در سبزیهای برگدار یافت میشود (از جمله مواردی مانند لوتئین، فولات، بتاکاروتن و ویتامین K) و اینکه چگونه ممکن است بر زوال شناختی در طول زمان تأثیر بگذارند، بررسی کرد.
همه شرکت کنندگان در این مطالعه بین 58 تا 99 سال سن داشتند و هیچ موردی از زوال عقل یا سایر اختلالات شناختی قابل توجه نداشتند. پس از تقریباً پنج سال، شرکت کنندگان پرسشنامه های دریافت غذا و چندین ارزیابی شناختی را تکمیل کردند.
محققان دریافتند افرادی که به طور منظم سبزیجات برگدار بیشتری مصرف می کنند، نسبت به افرادی که این کار را نمی کنند، زوال شناختی کندتری دارند. نه تنها این، بلکه بزرگسالانی که به طور متوسط 1.3 وعده سبزی در روز مصرف میکردند، نسبت به 11 سال جوانتر از سن فعلیشان، کاهش شناختی آهستهتری داشتند.
مطالعهای در دانشگاه ایلینویز به بررسی اثرات شناختی سبزیهای برگدار روی بزرگسالان بین ۲۵ تا ۴۵ سال پرداخت، زیرا محققان میگویند افراد میتوانند از سن ۳۰ سالگی متوجه اثرات زوال شناختی شوند. آنها دریافتند که لوتئین، یک ترکیب خاص موجود در اسفناج، کلم پیچ، آووکادو و تخم مرغ، دارای خواص محافظتی است که با عملکرد و رشد شناختی مرتبط است. در واقع، شرکتکنندگان مسنتری که لوتئین بیشتری مصرف میکردند، نتایج شناختی مشابهی با شرکتکنندگان جوانتری داشتند که مقدار زیادی از این ماده مغذی را مصرف نمیکردند.
فواید مغزی خوردن سبزی های برگ دار بی پایان است، اما آنها فقط به سلامت شناختی محدود نمی شوند. همچنین مشخص شده است که کلم پیچ و اسفناج به دلیل داشتن فیبر و آنتی اکسیدان به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک می کنند و همچنین خطر ابتلا به برخی سرطان ها و بیماری های قلبی را کاهش می دهند.